Winterse lokken zo zien haren er zomers uit - Parmeesa Feel Good Hairsalon
307
post-template-default,single,single-post,postid-307,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

WINTERSE LOKKEN? ZO ZIEN JOUW HAREN ER ZOMERS UIT

WINTERSE LOKKEN? ZO ZIEN JOUW HAREN ER ZOMERS UIT

In de zomer hebben we meestal prachtige lokken. Vol, glanzend, gezond en met wat natuurlijke highlights door de kracht van de zon. Totdat het kouder wordt. Dan krijgen we vaak opeens winterse lokken: droog en pluizig haar. Wil jij de hele winter gezond, glad en mooi haar, alsof het zomer is? Dat doe je zo.
Gebruik één keer per week een haarmasker
Vraag je kapper om advies welk masker het beste bij jouw type haar past. Verwen je lokken dan met extra voeding. Juist in dit seizoen met wind, regen en kou kan je haar wel wat extra liefde gebruiken. Was je haar eerst met een shampoo die goed bij jouw haartype past, knijp dan het teveel aan water uit je haren. Smeer vervolgens het masker in je haar. Laat het minstens tien minuutjes intrekken voor het allerbeste resultaat.
Was je haar zo min mogelijk
Hoe minder hitte voor je haar, hoe beter. Dit geldt natuurlijk altijd, maar vooral in de winter. Heel warm water kan net als hitte van de stijltang of van je föhn schadelijk zijn voor je haar. Heb je last van vettig haar? Gebruik dan droogshampoo. Kun je het daar niet meer mee redden? Dan heb je in de winter gelukkig heel veel leuke wollen petjes, mutsjes en hoedjes waarmee je het wassen nog een dagje kan uitstellen. Vaak wassen is tevens niet goed voor het volume in je haar: je verwijdert de natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het futloos wordt en sneller sluik gaat hangen.
Gebruik dagelijks een olie of serum voor je haar
Twee kleine pompjes olie in je winterse lokken geeft jouw haar meteen een totaal andere look: het wordt glanzender, gladder en zachter wanneer je het aanbrengt op droog haar. Bang dat je er vettig haar van krijgt? Start dan gewoon met één pompje en brengt het alleen aan op de lengtes en punten van je haren. Ook hierbij geldt: vraag je kapper welke olie het beste past bij jouw type haar.
Kleur de aanzet van je haren iets donkerder
De donkere aanzet is sowieso al tijden een trend. Deze trend gaat voorlopig nog niet uit het modebeeld. Door middel van deze techniek zorg je voor contrast tussen de aanzet en lengtes, hetgeen we in de zomer van nature krijgen en we dan zo mooi vinden. Door je aanzet donkerder te kleuren bespaar je je lengtes en punten van je haren veel schade, doordat je deze niet lichter hoeft te maken. Tevens scheelt het je ook een hoop geld. Win-win.
Drink voldoende
We weten onderhand dat voldoende water drinken belangrijk is voor zo’n beetje alles. Zelfs een klein beetje uitgedroogd zijn zorgt er bijvoorbeeld al voor dat we ons minder goed kunnen concentreren op het werk. Voldoende water drinken is daarnaast niet alleen belangrijk voor je huid, ook je nagels en je haren hebben profijt van voldoende vocht in je lichaam.
Bron: Elite Daily
Geen reactie's

Geef een reactie